Domov Zdrava prehrana Pristop podjetja Royal Canin Zgodovinska izbira hrane Health Nutrition

Pristop podjetja Royal Canin

Zgodovinska izbira hrane Health Nutrition

Zdrava prehrana je naše poslanstvo

Poslanstvo podjetja Royal Canin je od vedno zdrava in uravnotežena hrana Health Nutrition, ki vsebuje okrog 50 hranil (beljakovin, lipidov, ogljikovih hidratov, aminokislin, maščobnih kislin, mineralnih soli, vitaminov in elementov v sledeh). Razvoj naše hrane je podoben kompleksni sestavljanki, katere zgradba zagotavlja konstanto prehransko formulo, ki upošteva specifične potrebe mačk in psov.

To je tudi edini strogo znanstveni postopek, ki v osrčje razvojnega procesa postavlja žival: uporabljene sestavine so izbrane zaradi kakovosti hranil v njih in njihovih prehrambenih koristi. Prehrambena filozofija družbe Royal Canin izključuje vse postopke, v katerih se uporabljajo surovine zgolj zaradi njihovega okusa (jagnjetina, losos, divjačina, ...).

Znanost, ki ne miruje

Veterinarska prehrana je znanost, ki prepoznava osnovne hranilne snovi in njihovo vlogo v telesu. Gre za področje, kjer nenehno pridobivamo nova znanja: število objav s ključnima besedama "zdravje" in "prehrana" je leta 2009 znašalo 2746, leta 1995 pa 1241, kar predstavlja več kot dvakratno rast v enem desetletju!

Vsako leto se na trgu pojavijo nove serije hrane za ljubljenčke in prehranske formule, ki vsebujejo hranilne snovi za ohranjanje zdravja živali ter naravne sestavine, ki zmanjšujejo tveganja za številne bolezni in ščitijo telo.

Ocenjuje se, da se je pričakovana življenjska doba psov v zadnjih 15 letih podaljšala za 3 leta.

Danes lahko obroke hrane prilagodimo specifičnim potrebam živali in tako preprečimo morebitno pomanjkanje hranil in druge posebnosti, ki se odkrivajo skozi raziskave. Znanstveniki in pomembnejši proizvajalci hrane za male živali priznavajo, da se mora prehrana psov razlikovati glede na to, ali gre za mladiča, odraslega ali ostarelega psa oz. ali gre za psa male, srednje velike, velike ali zelo velike pasme.

Tudi pri mačkah se prehranske potrebe spreminjajo glede na njihovo starost, življenjski slog, občutljivost in pasmo (npr. perzijke, maine coon in siamke).

Nova znanstvena odkritja so omogočila razvoj konceptov preventivne prehrane, hrane za ohranjanje zdravja in veterinarske diete, s pomočjo katere je mogoče preprečiti ali zdraviti določene bolezni.