Domov Zdrava prehrana Naše vrednote Vse o Royal Caninu

Naše vrednote

Tovarna Royal Canin

Naše poslanstvo

Royal Canin v nekaj besedah

Royal Canin je ustanovil veterinar že pred več kot 40 leti, t.j. leta 1967. Pri Royal Caninu tako svoje študije že od samega začetka posvečamo iskanju pravih prehranskih rešitev, prilagojenih specifičnim potrebam mačk in psov. Rešitve temeljijo na dveh jasnih vidikih, ki se dopolnjujeta: na opazovanju in znanosti. Linija hrane Health Nutrition (oz. zdrava prehrana) je tako rezultat odličnega poznavanja živali, o katerih smo se poučili od vzrediteljev in drugih strokovnjakov ter njihovih raziskav. Pri oblikovanju blagovne znamke in razvoju novih izdelkov nas vodita dve glavni vrednoti: "Psi in mačke so vedno na prvem mestu" in "Znanje in spoštovanje".

 

Naše vrednote

Psi in mačke so vedno na prvem mestu

To, kar nas razlikuje od drugih, je zavezanost misli "psi in mačke so vedno na prvem mestu", ki že sama po sebi pove, da je žival tista, ki jo imamo v mislih skozi celoten inovacijski proces. Naša filozofija nas vodi k temu, da prispevamo k dobremu počutju in zdravju psov in mačk ter jim omogočimo daljše in bolj zdravo življenje. Pravzaprav nas pri raziskavah in razvoju novih prehrambenih izdelkov vodijo dejanske potrebe mačk in psov. To je tudi razlog, zakaj Royal Canin ne opravlja tržnih raziskav med lastniki psov oz. mačk. S tem edinstvenim pristopom pridemo do natančnih prehranskih rešitev, ki jih lahko prilagodimo potrebam živali.

Znanje & spoštovanje

Naše vodilo "znanje in spoštovanje psov in mačk" temelji na opazovanju in znanosti.

"Psi in mačke so na prvem mestu"

Misel "psi in mačke so na prvem mestu" nas vodi že več kot 40 let: naše poslanstvo je iskanje pravih prehranskih rešitev, ki jih lahko prilagodimo specifičnim potrebam psov in mačk.
Poznavanje pa je edini mogoč način spoštovanja živali.

Znanost in opazovanje: 2 stebra znanja

Znanost vsak dan krepi naše znanje. Naša raziskovalno-razvojna ekipa se odlikuje po interdisciplinarnem strokovnem znanju, znanstveni radovednosti, strogi metodologiji in želji po inovacijah.
Poleg znanstvenega pristopa je pomembno tudi opazovanje, s katerim naše poznavanje psov in mačk še poglobimo.
Tako sodelujemo s številnimi strokovnjaki, ki se ukvarjajo s psmi in mačkami, zlasti z vzreditelji. Prav tako imamo priložnost opazovati živali v naših vzrejališčih.

Spoštovanje živalske narave psov in mačk

Poznavanje živali pomeni spoštovanje psov in mačk ter zavračanje vseh oblik antropomorfizma, česar pri opazovanju živali, raziskavah in inovacijah nikoli ne pozabimo.

 

Zgodovinska izbira hrane Health Nutrition

Poslanstvo Royal Canina je od vedno zdrava in uravnotežena hrana Health Nutrition. Njena posebnost je sestava, ki jo predstavlja natančno ravnotežje med okrog 50 različnimi hranili (beljakovine, lipidi, ogljikovi hidrati, aminokisline, maščobne kisline, mineralne soli, vitamini in elementi v sledeh). Razvoj naše hrane je podoben kompleksni sestavljanki, katere zgradba zagotavlja konstantno prehransko formulo, ki upošteva specifične potrebe mačk in psov.

To je tudi edini strogo znanstveni postopek, ki v osrčje razvojnega procesa postavlja žival: uporabljene sestavine so izbrane zaradi kakovosti hranil v njih in njihovih prehranskih koristi.

Prehrambena filozofija Royal Canina izključuje vse postopke, v katerih se uporabljajo surovine zgolj zaradi njihovega okusa (jagnjetina, losos, divjačina, ...).

Koristi za zdravje živali

Prehrana natančno prilagojena potrebam živali jim zagotavlja boljše in daljše življenje.

Spremljanje živali skozi vse življenje in spoštovanje njenih potreb

Vsebnost hranilnih snovi v katerikoli hrani mora biti prilagojena njihovi vlogi v telesu in življenjskemu obdobju psa ali mačke.
Prehrana ima namreč odločilno vlogo pri zdravju psa ali mačke skozi vse življenje, od brejosti do prvih znakov staranja.

Vidne koristi: koža in dlaka, ustna higiena, idealna teža...

Poleg pozitivnega vpliva na zdravje in dobro počutje psov in mačk, ima uživanje hrane Health Nutrition tudi vidne koristi (koža & dlaka, uravnavanje telesne teže, ustna higiena, ...).

 

Prehrambena filozofija

Celotna prehrambena filozofija Royal Canina temelji na natančnem odmerjanju in kakovosti hranil.

Hranila v osrčju vseh sestavin

Royal Canin izbira sestavine glede na njihov prehrambeni profil. Lahko bi rekli, da so sestavine "vektorji hranil". Tako kot kompleksna sestavljanka je tudi prehrana, bogata s hranili, natančna kombinacija hranilnih snovi, ki so ključne za zdravje živali.

Hrana z visoko dodano vrednostjo

Dodana vrednost prehrane Health Nutrition temelji na natančno določeni vsebnosti hranil, ješčnosti in prebavni varnosti. Preden pride hrana na tržišče, jo s pomočjo številnih ukrepov preizkusimo v naših vzrejališčih in tako ocenimo vedenje psa ali mačke do hrane (ješčnost). Z analizo urina in blata psov in mačk ugotavljamo tudi prebavno varnost hrane.

Inovacije: stanje duha

Znanost nikoli ne neha napredovati, ob njej pa se poglablja tudi znanje. Ta dinamika vodi tudi inovacijsko strategijo podjetja Royal Canin: opazovati, izprašati, dvomiti, iskati, poslušati, razpravljati, deliti in raziskovati. Vse to je tisto, zaradi česar ostajamo vodilni pri razvoju prehrane.

Ta zelo odprt in svoboden postopek - dokler je njegov cilj izboljšanje počutja in zdravja živali - je v zadnjih štiridesetih letih privedel do velikega napredka na področju prehrane.

Hrana Health Nutrition zahteva kakovostno in varno hrano

Hrana Health Nutrition zahteva visoke standarde kakovosti in varnosti hrane. Royal Canin zagotavlja živila s konstantno hranilno vrednostjo in optimalno varnost svojih izdelkov po vsem svetu.

Poglobljeno poznavanje surovin in stroga merila pri izboru proizvajalcev, poleg sistematičnega nadzora kakovosti v skladu s sistemom analize nevarnosti in kritičnih kontrolnih točk (HACCP) od dostave do predelave zagotavljajo visoko kakovost hrane.

Visoke investicije omogočajo nenehno izboljšavo mednarodnih opazovalnih sistemov, pri čemer igra enajst tovarniških laboratorijev, trije satelitski laboratoriji in en centralni laboratorij pomembno vlogo. Zaradi kompleksnosti in pomena varnosti hrane družba Royal Canin vedno išče nove načine izboljšav postopkov, pri čemer jo vodi zgolj dobro počutje in zdravje mačk ter psov.

 

Trajnostni razvoj

Ljudje, planet, učinkovitost. Pristop Royal Canina je del trajnostnega in odgovornega projekta.

Ljudje, ki tvorijo naše podjetje: Socialno podjetje.

Da bi zagotovili pozitiven socialni napredek, uporabljamo vsa potrebna sredstva in vire, s katerimi zagotavljamo varnost žensk in moških, zaposlenih v našem podjetju. Spodbujamo raznolikost znotraj ekip in ponujamo možnosti usposabljanja na trenutnih in prihodnjih delovnih mestih znotraj podjetja Royal Canin.

“Globalna miselnost za lokalno delovanje”: Okolje.

Povsem smo predani ukrepom, s katerimi lahko zmanjšamo svoj vpliv na okolje: zagotavljamo trajnost trenutnih in prihodnjih virov, optimiziramo enotno težo in možnost recikliranja embalaže, merimo naš ogljični odtis in se ga trudimo zmanjšati.

Napredek z inovativnostjo: Ekonomska učinkovitost.

Da bi ohranili in še izboljšali našo učinkovitost, se držimo naslednjih načel: organiziramo srečanja s potrošniki in dobavitelji, zagotavljamo optimalno varnost in kakovost hrane ter redno vlagamo v naše industrijske obrate.