Nastavitve piškotkov Hranjenje - Royal Canin

Življenje s pasjim mladičem

Hranjenje

Dobra prehrana za skladno rast

Obdobje od skotitve do konca rasti je obdobje intenzivnega razvoja. Hranjenje mladiča z ustrezno prehrano je zagotovilo za skladno rast in odsotnost bolezni.

Ustrezna prehrana za pasjega mladiča

Naslednje pravilo si je treba dobro zapomniti: mladič ne sme jesti preveč, niti premalo, prav tako pa mu ne smete prekomerno ponujati hrane pod pretvezo, da mu boste s tem ustregli. Prekomerno hranjenje ima škodljive posledice. Pri psih velikih pasem vodi v hitro pridobivanje prekomerne teže, zaradi česar lahko imajo težave s kostmi in sklepi. Pri psih malih pasem, lahko povzroči množenje celic, ki tvorijo maščobno tkivo, in vodi v debelost v odrasli dobi. S hrano z ustrezno energetsko vrednostjo in nadzorom količine se lahko izognemo nevarnosti pridobivanja prekomerne teže. V javnosti vlada prepričanje, da psi potrebujejo raznoliko hrano, kar pa ne drži. Psi so pravzaprav slabi "pokuševalci", ki svojo hrano izbirajo s pomočjo dobro razvitega voha.

Specifične kvalitativne potrebe

Po tem, ko mladič preneha sesati materino mleko, se bo število obrokov na dan spreminjalo glede na starost. V prvih nekaj tednih po tem, ko preneha sesati, naj dobi štiri obroke na dan, nato pa tri. Sredi obdobja rasti naj dobiva le še dva obroka dnevno. Priporočljivo je, da je količina hrane prilagojena krivuljam rasti različnih vrst psov in njihovim specifičnim potrebam oziroma njihovi teži.

Beljakovine, lipidi, ogljikovi hidrati, vitamini, minerali, elementi v sledovih ... Vsaka od teh hranilnih snovi ima svojo vlogo. Presežki ali pomanjkanje teh snovi so lahko za mladičevo zdravje škodljivi. Tako je, na primer, mladič velike pasme v primerjavi z mladičem male pasme veliko zahtevnejši v smislu vnosa kalcija. Če oba uživata isto hrano, lahko pri prvem pride do pomanjkanja kalcija.

Kakovostna hrana za rast je hrana Health Nutrition, ki je prilagojena velikosti njegove pasme in starosti, njegovim občutljivim točkam ali določenim posebnostim pasme. Ob koncu rasti lahko pes uživa hrano Health Nutrition, ki je namenjena "ohranjanju" teže odraslega psa in je prilagojena njegovim potrebam.

Spoznavanje potreb vaših MINI, MEDIUM, MAXI in GIANT pasem psov, ki so povezane z rastjo.

Obrok: pomembna stvar

Hrana, pozornost lastnika in primerno mesto za spanje so stvari, ki so psu zelo pomembne. V nadaljevanju vam predstavljamo 10 zapovedi za lastnike psov, ki so jih pripravili veterinarji, ki se ukvarjajo z vedenjem psov.

Slike