Nastavitve piškotkov Pravilnik o zasebnosti - Royal Canin
Domov Pravilnik o zasebnosti

Noga

Na kaj se nanaša ta izjava o zasebnosti?

Ta izjava o zasebnosti se nanaša na vaše osebne podatke, pridobljene prek spletnih mest, mobilnih aplikacij in drugih storitev ter izdelkov, ki zbirajo podatke in prikazujejo to izjavo, ki pripada družbi Mars, Incorporated in njeni družini podjetij. Ta izjava ne velja za spletna mesta, mobilne aplikacije in druge storitve ter izdelke takih pravnih oseb, ki ne prikazujejo te izjave ali vključujejo povezave na to izjavo o zasebnosti, ali za tiste, ki imajo svojo izjavo o zasebnosti. Ta izjava o zasebnosti velja za vaše osebne podatke, tj. vse podatke ali kombinacije podatkov, s katerimi bi bilo predvidoma mogoče ugotoviti vašo identiteto.

Naše prakse varovanja zasebnosti so v skladu z državnimi zakoni o varovanju podatkov.

Sodelujemo z državnimi organi za varovanje podatkov, če menijo, da je prišlo do težave z varovanjem zasebnosti.

Če se nahajate v Evropski Uniji je Marsova poslovna enota oziroma podružnica, ki ima v lasti in upravlja spletno mesto, katero ste obiskali,  upravljalec podatkov odgovoren za zbiranje in upravljanje vaših osebnih podatkov.  Če vas zanima kako se upravlja z vašimi osebnimi podatki lahko kontakirate upravljalca podatkov oziroma poooblaščeno osebo za upravljanje podatkov, katere kontaktni podatki so navedeni spodaj.

Katere podatke zbiramo in obdelujemo?

Zbiramo ali obdelujemo lahko različne podatke, ki nam jih posredujete, vključno z vašimi osebnimi kontaktnimi informacijami in informacijami, povezanimi z vašimi nakupi, zaposlitvijo ali demografijo.

 1. Osebne kontaktne informacije vključujejo informacije, kot so imena, naslovi, telefonske številke ali elektronski naslovi, ki nam jih posredujete med spletno registracijo ali drugim poslovanjem z nami; nekatera spletna mesta vam omogočajo, da vnesete uporabniško ime in geslo, da si ustvarite svoj račun.
 2. Informacije, povezane z nakupi, vključujejo podatke o nakupih, ki jih opravite na naših spletnih mestih, vključno s podatki o plačilni kartici in podrobnostih o dostavi.
 3. Informacije v zvezi z zaposlitvijo vključujejo vaše navedene preference glede službe, delovne izkušnje in informacije, ki jih navedete v prijavah, ki nam jih pošljete po spletu.
 4. Demografske informacije vključujejo podatke, kot so starost, spol, informacije o konjičkih ali dejavnostih, okusu ali drugih preferencah in podobno.

Zbiramo lahko podatke iz drugih virov, vključno s seznami stikov in demografskimi podatki od drugih podjetij in iz drugih virov. Te podatke lahko združimo z drugimi podatki, ki jih zbiramo in uporabljamo za namene opisane v tem Pravilniku o zasebnosti.

Poleg tega določene vrste podatkov zbiramo samodejno:

 1. Vaš IP-naslov ali identifikator naprave, operacijski sistem vaše naprave, vrsto brskalnika, spletna mesta, ki ste jih obiskali pred ali po našem spletnem mestu, ogledane strani in dejavnosti na našem spletnem mestu, pa tudi vaš odziv na oglase.
 2. Podatke lahko samodejno zbirajo tudi tretje osebe in naši partnerji za nudenje storitev in oglaševanje.
 3. Več o naših praksah zbiranja podatkov si lahko preberete v poglavju  Kako uporabljamo piškotke in spletne signale?

Podatki so pridobljeni neposredno od vas, kot tudi od tretjih oseb, ki ste jih pooblastili za posredovanje vaših osebnih podatkov. Kjer zakon to dovoljuje, so lahko osebni podatki pridobljeni tudi iz javno dostopnih virov kot so npr. družabna omrežja.

Zakaj in kako uporabljamo vaše podatke?

Vaše podatke lahko uporabljamo v različne namene, na primer za nudenje izdelkov ali storitev, ki jih zahtevate, za upravljanje promocij (nagradne igre, tekmovanja in posebne ponudbe), za komunikacijo z vami, za oglaševanje, za izboljšanje naših spletnih mest, izdelkov in storitev ter v druge zakonite poslovne namene.

 1. Nudenje funkcij, izdelkov in storitev, ki jih zahtevate – s pomočjo podatkov, ki jih zberemo o vas, lahko izpolnimo vaše zahteve glede funkcij, izdelkov in storitev ter omogočimo, da jih uporabljate.
 2. Registracija, tekmovanja in nagradne igre – s pomočjo vaših podatkov vas lahko prijavimo na tekmovanja, vas obvestimo o rezultatih in vas registriramo za določene funkcije, izdelke in storitve.
 3. 3.   Komunikacija z vami in nudenje informacij – s pomočjo vaših podatkov lahko komuniciramo z vami, odgovarjamo na vaša vprašanja ali komentarje, vam nudimo posodobitve in novice ter da vas opozorimo, ko se pojavijo prosta delovna mesta, ki ustrezajo vašemu profilu (v primeru da nam posredujete svoj življenjepis). S pomočjo vaših podatkov vam lahko tudi nudimo vsebino in informacije po vaši meri ter vam pošljemo brošure, kupone, vzorce, posebne ponudbe in druge informacije o naših izdelkih ali o naši družini podjetij. Obiskovalce, ki vnesejo svoj elektronski naslov, prosimo, naj označijo, ali želijo prejemati dodatne informacije ali posodobitve o nas ali o našem spletnem mestu; samo tisti, ki se za to odločijo, bodo prejemali naša nadaljnja sporočila. Vprašamo lahko tudi, ali želite prejemati informacije o drugih izdelkih, ki jih nudijo člani naše družine podjetij. Obiskovalcem nudimo tudi možnost preklica, kadarkoli bi želeli prenehati prejemati našo e-pošto ali druge informacije.
 4. Objavljanje oglasov, ki so relevantni za vas – kupimo in uporabimo lahko e-poštne sezname stikov, ki so izbrali to možnost, z namenom, da kontakiramo potencialne stranke, za katere presodimo, da bi jih lahko zanimali izdelki ali storitve družin podjetij Mars. Spoštovali bomo odločitve tistih, ki se za to možnost niso odločili, in od družb, ki nudijo takšne sezname, zahtevali zagotovila, da so na seznamih samo kontaktne informacije e-pošte za tiste potrošnike, ki so izrazili željo, da bi prejemali ponudbe in informacije prek e-pošte. S pomočjo demografskih podatkov in podatkov o preferencah lahko tudi dovolimo, da je oglaševanje, povezano z izdelki in storitvami družbe Mars, usmerjeno v tiste uporabnike, za katere so izdelki in storitve najbolj primerni. Namen tega je, da bodo uporabniki videli tiste oglase, ki jih bodo najverjetneje zanimali, in da lahko oglaševalci prikažejo svoje oglase osebam, ki bodo zanje najbolj dojemljive. Za dodatne informacije o naših oglaševalskih praksah preberite poglavje  Kakšna so naša načela glede spletnega oglaševanja glede zanimanje? v nadaljevanju
 5. Nudenje drugih posebnih ponudb. Včasih naše znamke pripravijo ponudbe, kupone in informacije, vključno s katalogi, ki jih lahko dobite po pošti. Ko na primer potrošniki oddajo spletno naročilo v naših kataloških trgovinah ali se prek spleta prijavijo za enega od naših katalogov, jih lahko dodamo na seznam za prejemanje kataloga. Uporabimo lahko tudi sezname, ki smo jih prejeli od drugih podjetij ali iz javnih virov, da vam pošljemo te informacije, in – kot se to rutinsko počne pri kataloškem poslovanju – lahko izmenjamo imena in naslove (ne pa tudi elektronskih naslovov brez soglasja) naših kataloških strank z drugimi podjetji s kataloškim poslovanjem, ki se lahko na vas obrnejo po pošti. Na voljo imate možnost, da kadarkoli prekličete prejemanje fizičnih (ne-elektronskih) sporočil od naših znamk.
 6. Izboljšanje naših spletnih mest, funkcij, izdelkov in storitev. S pomočjo podatkov, ki jih zberemo, lahko izboljšamo družino ponudb izdelkov in storitev družbe Mars, pa tudi naša spletna mesta in funkcije.
 7. Drugi nameni. Vaše podatke lahko uporabimo tudi v druge zakonite namene, ki se jih trudimo identificirati v času zbiranja.

Kako delimo in razkrivamo vaše podatke?

Vaše podatke lahko delimo ali razkrijemo:

 1. Z družbo Mars in družino podjetij družbe Mars;
 2. Prodajalcem ali predstavnikom. Vaše podatke lahko na primer delimo s podjetji, ki smo jih najeli, da nudijo storitve v našem imenu. Ko delimo podatke z drugimi podjetji, da nudijo storitve v našem imenu, ta podjetja vaših podatkov ne smejo uporabljati v noben drug namen in jih morajo obravnavati zaupno, razen če vi soglašate, da jih lahko uporabljajo tudi drugače.
 3. Ko so vaši podatki lahko preneseni naprej skupaj z drugimi poslovnimi sredstvi.

Osebne podatke, vključno z vsebino vaših sporočil, lahko delimo in razkrijemo tudi v naslednje namene:

 1. Ko zakon tako zahteva ali kot odgovor na sodni postopek ali zakonske zahteve, vključno z zahtevami organov kazenskega pregona in vladnih organov.
 2. Za izvajanje preiskav pritožb potrošnikov ali morebitnih kršitev zakonov, za zaščito integritete spletnega mesta, za izpolnjevanje vaših zahtev ali za sodelovanje v morebitnih sodnih preiskavah.
 3. Za zaščito pravic ali lastnine družine podjetij Mars ali naših strank, vključno z izvrševanjem določb, ki urejajo vašo uporabo storitev.
 4. Ko ukrepamo v dobri veri, da je dostop ali razkritje podatkov nujno za zaščito varnosti naših družabnikov, strank ali javnosti.

Opomba: naša spletna mesta lahko vsebujejo povezave na spletna mesta drugih podjetij, katerih prakse varovanja zasebnosti se lahko razlikujejo od naših praks varovanja zasebnosti. Če osebne podatke vnesete na kateremkoli od teh spletnih mest, ravnanje z vašimi podatki ureja pravilnik o zasebnosti ustreznega spletnega mesta. Priporočamo vam, da pregledate pravilnik o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Kaj pa zasebnost otrok?

Naša spletna mesta so primarno zasnovana za in namenjena odraslim in – kjer gre za primerno znamko – najstnikom. V skladu z zakonom o zaščiti zasebnosti otrok na spletu (COPPA) namerno ne zbiramo ali hranimo nobenih osebnih podatkov o otrocih, mlajših od 13 let, in naša spletna mesta niso zasnovana za zbiranje osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let. Obiskovalce lahko prosimo, naj vnesejo datum rojstva, da osebam, ki niso polnoletne, preprečimo dostop do določenih spletnih mest, področij ali funkcij. Če ugotovimo, da gre za otroka, mlajšega od 16 let, lahko prosimo za elektronski naslov starša in stopimo v stik z njim, da ugotovimo, ali otrok ima dovoljenje, da nam lahko posreduje svoje podatke. Za več informacij preberite poglavje  Posebno obvestilo za starše.

Kakšna so naša načela glede spletnega oglaševanja glede na zanimanje?

Podpiramo načela za samoupravljanje spletnega vedenjskega oglaševanja Zveze za digitalno oglaševanje v ZDA in to velja za stranke v ZDA. Več informacij o teh načelih lahko najdete  tukaj.

Za naše oglase, ki se na spletu pojavijo glede na podatke o zanimanju, pričakujemo, da so objavljeni z ikono Možnost oglaševanja, ki potrošnikom pomaga razumeti, kako se zbirajo in uporabljajo njihovi podatki, in nudi izbirne možnosti uporabnikom, ki želijo imeti več nadzora. Ikona je videti takole:

Če kliknete ikono, ko se pojavi, lahko pregledate informacije (in spremljate informacije) o spletnem oglaševanju glede na zanimanje, vključno s tem, kdo zbira in uporablja vaše podatke na spletu, kako lahko zavrnete prejemanje takšnih oglasov in drugo.

Kako razporejamo oglase s pomočjo spletnega oglaševanja glede na zanimanje?

Včasih prikažemo oglase tako v svojem omrežju spletnih mest, ki so v naši lasti in jih mi upravljamo, kot tudi na spletnih mestih drugih podjetij. Ko obiščete eno od naših spletnih mest ali si ogledate oglase, ki so razporejeni na druga mesta na spletu, lahko vidite različne oglase, kot na primer besedilne oglase poleg rezultatov iskanja ali video oglase na spletnih mestih. Včasih ti oglasi temeljijo na vsebini strani, na katerih se pojavijo. Včasih so generirani glede na ujemanje med določenim oglasom in vašim zanimanjem, ki je izpeljano iz podatkov o vaših spletnih dejavnostih, ki so bili zbrani v preteklosti. Cilj oglaševanja glede na zanimanje je, da se prikažejo tisti oglasi, ki so za vas najbolj relevantni.

To dosežemo tako, da skupaj z nekaterimi našimi drugimi oglaševalskimi podjetji uporabljamo tehnologije, kot so piškotki in spletni signali, da zberemo podatke o vaših dejavnostih na naših spletnih mestih in na spletnih mestih drugih družb (»spletni podatki«). Namen spletnih podatkov ni, da lahko odkrijemo vašo identiteto; običajno so združeni z drugimi podatki, da dobimo segmente – skupine uporabnikov in določene kategorije splošnih zanimanj, ki smo jih izpeljali glede na različne dejavnike (na primer »športni navdušenec«). Spletni podatki lahko vključujejo:

 1. Spletne strani, izdelke in storitve, ki si jih ogledate, povezave, ki jih kliknete, ko uporabljate naša spletna mesta in storitve ter spletna mesta drugih podjetij.
 2. Našo elektronsko pošto, ki si jo ogledate, in povezave, ki jih kliknete znotraj te pošte.
 3. Podatke o tem, ali ste si ogledali ali kliknili oglase, ki so vam prikazani.
 4. Demografske podatke ali podatke o zanimanju, vključno s splošno geografsko lokacijo, izpeljano iz naslova IP.
 5. Podatke o nakupih brez internetne povezave, ki so lahko združeni s spletnimi podatki, da se ustvari natančnejši profil vaših zanimanj ali preferenc pri nakupovanju.
 6. Izraze za iskanje, ki jih vnesete, ko uporabljate določene storitve iskanja.

Mi in naši drugi oglaševalski partnerji si s pomočjo teh spletnih podatkov ustvarimo natančnejšo sliko zanimanj posameznih skupin potrošnikov, s katerimi delamo – vključno z vami – da jim lahko posredujemo oglase, ki so relevantni za njihova zanimanja.

Poleg tega naši drugi oglaševalski partnerji te spletne podatke uporabljajo še v različne druge namene, vključno z (a) uporabo skupaj z oglaševanjem, ki se pojavi na našem spletnem mestu ali na drugih spletnih mestih, (b) uporabo za poročanje o prometu na spletnem mestu, statističnih podatkih, oglaševalskih podatkih in o drugih odzivih na oglase in spletna mesta, na katera so posredovani, ter (c) uporabo za merjenje učinkovitosti spletnih in e-poštnih oglasov.

Zakaj bi želeli prejemati oglase glede na zanimanje?

Potrošniki radi prejemajo oglase glede na zanimanje iz številnih različnih razlogov. Oglasi glede na zanimanje so koristni, ker so bolj prilagojeni zanimanjem posameznika. Osebe, ki imajo doma mačko, lahko na ta način vidijo več oglasov za mačjo hrano in manj oglasov za storitve za nego psov. Veliko verjetneje je, da vam bodo nove izdelke in storitve, ki so dejansko relevantni za vas in vaša zanimanja, pomagali odkriti oglasi glede na zanimanje, ne pa splošni oglasi. Osebe, ki imajo doma psa, lahko na ta način vidijo oglas o najnovejših izdelkih za nego psa, tiste, ki imajo mačko, pa bodo najverjetneje videle oglas za najnovejšo rešitev za mačje kroglice iz dlak. Skratka, prejemanje oglasov glede na zanimanje vam lahko pomaga pri dostopu do novih izdelkov, storitev in funkcij, ki so za vas najbolj relevantni, kar vam lahko pomaga izboljšati vaše doživljanje življenja in družbe. Poleg tega se ne bodo vedno znova pojavljali isti oglasi od nas, ker je število, kolikokrat se vam prikaže nek oglas glede na zanimanje, omejeno. Če zavrnete prejemanje oglasov glede na zanimanje, izgubite vse te prednosti.

Opomba za Google Analytics – da bi vam posredovali čimbolj relevantno vsebino uporabljamo oglaševalske funkcije Google Analitike, o kateri si lahko preberete več oz. se odjavite  tukaj.

Na kakšen način lahko zavrnete prejemanje oglasov glede na zanimanje od nas?

Če ne želite, da vam  ta spletna stran prikazuje oglase glede na zanimanje, lahko to zavrnete tako, kot je opisano v naslednjih  navodilih. Če ne želite prejemati oglasov glede na zanimanje z nobene od naših spletnih mest v ZDA, kliknite povezavo AdChoices v delu noge na tistem spletnem mestu. Opomba: zavrnitev te možnosti ne pomeni, da na spletu ne boste več videli naših oglasov. To pomeni samo to, da naši spletni oglasi, ki jih boste videli, ne bodo prikazani na osnovi vašega zanimanja.

Odvisno od tega kje živite, lahko dostopate tudi do splošnega spletnega mesta, kjer lahko določite svoje preference, vključujoč opcijo, da se »univerzalno« odjavite iz prejemanja oglasov glede na zanimanje iz strani vseh oglaševalcev,  ki sodelujejo pri tem projektu:

V Združenih Državah Amerike obiščite spletno mesto:  Ad Choices.

V Kanadi obiščite spletno mesto:  Your Ad Choices.

V Evropski Unijii obiščite spletno mesto:  Your Online Choices.

Če se odjavite uporabljajoč zgoraj navedeno metodo, bo na vašo napravo nameščen piškotek, ki označuje da ste se odjavili od prejemanja oglasov glede na zanimanje. V primeru da boste počistili piškotke na vaši napravi, se morate ponovno odjaviti od prejemanja oglasov. Zgoraj navedena spletna mesta ponujajo tudi detajlne informacije o oglaševanju glede na zanimanje in nasvete za upravljanje vaše zasebnosti na spletu.

Kaj so piškotki in kako jih uporabljamo?

Piškotki so podatkovne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje vašemu računalniku, ko obiščete spletno mesto. Te podatkovne datoteke lahko vključujejo podatke, ki našemu spletnemu mestu omogoča, da si zapomni pomembne podatke, s pomočjo katerih bo uporaba spletnega mesta še učinkovitejša in uporabnejša. Naša spletna mesta uporabljajo piškotke v različne namene. Tehnologijo piškotkov in IP naslove uporabljamo, da bi pridobili podatke od spletnih obiskovalcev z namenom ponuditi najboljšo možno personalizirano uporabniško izkušnjo.

Obiskovalci naših spletnih mest uporabljajo različne spletne brskalnike in različne računalnike. Da bodo vaši obiski kolikor mogoče preprosti s tehnologijo, ki jo za to uporabljate, samodejno spremljamo podatke, kot sta vrsta brskalnika (npr. Internet Explorer, Safari ali Firefox) in operacijski sistem (npr. Windows, Mac-OS X), ki ju uporablja obiskovalec, IP-naslov, ime domene ponudnika internetnih storitev obiskovalca, spletna mesta, ki ste jih obiskali pred in za našim spletnim mestom, ogledane strani in dejavnosti na našem spletnem mestu ter oglase, ki ste jih videli ali kliknili. Spremljamo tudi skupno število obiskovalcev naših spletnih mest v združeni obliki, kar nam omogoča, da jih posodabljamo in izboljšamo. Pri tem postopku ne jemljemo in zbiramo osebnih podatkov. Ti podatki nam povedo, katere funkcije ali območja spletnega mesta so bolj priljubljena pri uporabnikih, kar nam pomaga ohranjati spletna mesta sveža in zanimiva za večino naših obiskovalcev. Piškotke uporabljamo tudi za preprečevanje dostopa otrokom do določenih funkcionalnosti ali področij namenjenih samo za odrasle ali najstnike.

Kako uporabljamo piškotke za personalizacijo vaše uporabniške izkušnje?

Tehnologija piškotkov nam pomaga pri zagotavljanju vsebine, prilagojene glede na zanimanje posameznega obiskovalca, hkrati pa poenostavlja naročanje izdelkov, prijavljanje in sodelovanje v nagradnih igrah in tekmovanjih ter ponujanje drugih funkcij na naših spletnih mestih. Spletna mesta, ki ponujajo spletno nakupovanje, uporabljajo piškotke za shranjevanje podatkov in obdelavo izdelkov v nakupovalnem vozičku. Kjer je dovoljeno, lahko v takih primerih povežemo osebne podatke z datoteko piškotka.

So na naših spletnih mestih prisotni piškotki tretjih oseb?

Tretjim osebam lahko dovolimo uporabo piškotkov in oglaševanje na naših spletnih mestih. Piškotkov tretjih oseb ne preverjamo. Obstajajo brezplačni programi, ki vam omogočajo blokiranje večine piškotkov tretjih oseb na spletu.

Različne vrste piškotkov, ki jih uporabljamo

Piškotki, ki jih uporabljamo temeljijo na priporočilih Mednarodne trgovinske zbornice za klasifikacijo piškotkov: Nujno Potrebni, Učinkovitostni, Funkcionalni in Ciljani.

»Nujno Potrebni« piškotki vam omogočajo gibanje po spletnem mestu in uporabo osnovnih funkcionalnosti, kot so spletno plačevanje, nakupovalne košarice. Te piškotki ne zbirajo podatkov, ki bi lahko bili uporabljeni  za trženje ali sledenje vašemu obnašanju na spletu. »Nujno Potrebne« piškotke uporabljamo :

 • Da si zapomnemo podatke, ki ste jih vnesli v obrazce , medtem ko ste navigirali med različnim stranmi v eni spletni seansi
 • Da si zapomnemo izdelke ali storitve, ki ste jih naročili na »Checkout« strani
 • Za identifikacijo pri prijavi na Mars spletno mesto
 • Da zagotovimo, da se povežete s pravo storitvjio na naši spletni strani, če spremenimo način delovanja našega spletnega mesta.

Piškotki, ki smo jih definirali kot »Nujno Potrebni« piškotki NE bodo uporabljeni za:

 • Pridobivanje podatkov, ki bi bili uporabljeni za oglaševanje produktov oziroma storitev
 • Pomnenje vaših preferenc ali uporabniškega imena, z izjemo trenutnega obiska.

»Učinkovitostni« piškotki zbirajo podatke o tem kako uporabljate naše spletno mesto, npr. katere strani obiščete in ali izkusite kakšne napake. Ti piškotki ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas lahko identificirali – vsi zbrani podatki so anonimni in so uporabljeni samo za izboljšavo delovanja našega spletnega mesta, da bi razumeli katere vsebine zanimajo naše uporabnike in za merjenje učinkovitosti našega oglaševanja. »Učinkovitostni« piškotke uporabljamo za:

 • Pridobivanje statistike o načinu uporabe našega spletnega mesta
 • Spremljanje učinkovitosti naših oglasov (teh podatkov ne uporabljamo za ciljano posredovanje oglasov na tujih spletnih straneh)
 • Pomoč pri izboljšavi spletnega mesta -  z merjenjem napak ki se pojavijo
 • Testiranje različnih izgledov našega spletnega mesta

Piškotki, ki smo jih definirali kot »Učinkovitostni« piškotki NE bodo uporabljeni za:

 • Pridobivanje podatkov, ki bi lahko bili uporabljeni za oglaševanje produktov ali storitev na tujih spletnih mestih
 •  Pomnenje vaših preferenc ali uporabniškega imena, z izjemo                                  trenutnega obiska
 • Posredovanje ciljanih oglasov na tujih spletnih mestih

»Funkcionalni« piškotki se uporabljajo za izboljšavo uporabniške izkušnje s pomnjenjem nastavitev in nudenjem različnih storitev. »Funkcionalne« piškotke uporabljamo :

 • Za pomnenje vaših nastavitev kot so razpored, velikost črk, preference in barve
 • Da si zapomnemo, če smo vas že prosili, da izpolnete anketo
 • Da vam pokažemo, da ste prijavljeni v naše spletno mesto
 • Da delimo podatke s partnerji, s katerimi vam lahko nudimo storitev na našem spletnem mestu. Podatki so uporabljeni samo za zagotavljanje storitve, produkta ali funkcije in za noben drug namen

Piškotki, ki smo jih definirali kot »Funkcionalni« piškotki NE bodo uporabljeni za:

 • Prikazovanje ciljanih oglasov na tujih spletnih mestih

»Ciljani« piškotki so povezani s storitvami trejih oseb, kot sta »Like« in »Share« gumba. Tretje osebe nudijo te storitve v zameno za podatek o vašem obisku na našem spletnem mestu. »Ciljane« piškotke uporabljamo za:

 • Povezavo do družabnih medijev kot npr. Facebook, ki lahko podatke o vašem obisku naknadno uporabi za ciljano oglaševanje na ostalih spletnih mestih
 • Posredovanje podatkov o vašem obisku oglaševalskim agencijam, ki vam na podlagi teh podatkov lažje prikazujejo oglase ki vas zanimajo

Kaj so spletni signali in kako jih uporabljamo?

Nekatera naša spletna mesta in e-poštna sporočila lahko vsebujejo elektronske slike, imenovane spletni signali (znane tudi kot slike GIF z eno slikovno piko, prozorni GIF-i ali oznake slikovnih pik). Spletni signali nam omogočajo štetje obiskovalcev, ki so si ogledali naša spletna mesta. V promocijskih e-poštnih sporočilih in novicah nam spletni signali omogočajo štetje naročnikov, ki so jih prebrali. S spletnimi signali lahko izdelamo statistična poročila o dejavnostih in funkcijah, ki najbolj zanimajo naše potrošnike, in jim ponudimo vsebino, ki je bolj prilagojena tistemu, kar jih zanima. Spletni signali se ne uporabljajo za dostop do osebnih podatkov brez vašega soglasja.

Kaj pa če ne želite piškotkov?

Nastavite svoj brskalnik, da zavrača piškotke

Če ne želite piškotkov, lahko računalnik nastavite tako, da vas opomni vsakič, ko želi spletno mesto poslati piškotek, ali pa povsem izklopite piškotke (razen piškotkov Flash) v brskalniku (npr. Internet Explorer ali Safari). Za več informacij o pravilnem načinu spreminjanja ali posodabljanja vaših piškotkov preberite meni Pomoč vašega brskalnika.

Za več informacij o tem, kako upravljati ali brisati piškotke Flash, obiščite spletno mesto družbe Adobe. Za več informacij o brisanju piškotkov v brskalniku na vašem prenosnem telefonu preverite navodila za uporabo telefona.

Opomba: če ne sprejmete piškotkov, vam nekatere funkcije ali dejavnosti morda ne bodo na voljo.

Kaj morate še vedeti?

Kje se vaši podatki shranjujejo in obdelujejo?

Osebni podatki, zbrani na naših spletnih mestih in v storitvah, so lahko shranjeni in obdelani v Združenih državah Amerike ali v katerikoli drugi državi, kjer mi ali naši ponudniki storitev vzdržujejo svoje prostore.

Strežniki in baze podatkov, v katerih so lahko shranjeni podatki, so lahko zunaj države, v kateri ste dostopili do tega spletnega mesta, in v državi, ki nima enakih zakonov o zasebnosti kot država, v kateri bivate. Osebni podatki, ki nam jih posredujete, so lahko preneseni v tujino, vendar bomo osebne podatke zbirali, obdelali in uporabili samo v skladu s to izjavo o zasebnosti.

Vprašanja, povezana z zaposlitvami, so prav tako lahko prenesena kateremukoli članu družine podjetij Mars. S tem, ko obiščete spletno mesto in posredujete svoje podatke, se strinjate s takšnim zbiranjem, obdelavo, prenosom in/ali hranjenjem vaših osebnih podatkov. Opomba: naši pravilniki se lahko razlikujejo glede na regijo; če torej obiščete enega od naših spletnih mest v drugi regiji, preverite, ali obstaja izjava, ki je specifična za to lokacijo.

Kako dolgo hranimo vaše podatke?

Vaše podatke hranimo samo toliko časa, dokler imamo legitimni poslovni razlog za to in skladno z našo politiko hranjenja podatkov.

Kaj pa klepetalnice, oglasne deske s sporočili ali drugi interaktivni forumi?

Lahko vam nudimo klepetalnice, oglasne deske s sporočili ali publikacijami ali interaktivna področja, kjer lahko obiskovalci objavijo komentarje ali informacije za druge obiskovalce. Če na tem spletnem mestu obstaja klepetalnica, oglasna deska s sporočili ali publikacijami, možnosti družabnih omrežij ali druga interaktivna področja, kjer je mogoče objaviti osebne podatke, preverite objavljena pravila, preden se prijavite za sodelovanje, saj vas bodo zavezovala enako kot naša Splošna določila in pogoji. Pravila o sodelovanju v interaktivnih funkcijah lahko določajo starostno omejitev in druge omejitve za sodelovanje. Vse, kar objavite na spletu, postanejo javne informacije in mi ne odgovarjamo za nobeno zadevo, ki jo prostovoljno objavite na spletu. Uporabnikom priporočamo, naj bodo previdni pri razkrivanju osebnih podatkov na spletu.

Dodelitev pravic

V primeru, da se naša sredstva ali del njih prodajo oz. so kupljena iz strani tretje osebe, nam podeljujete pravico dodelitve osebnih podatkov, ki smo jih zbrali od vas.

Kako varujemo vaše podatke?

Uvedli smo administrativne, fizične in tehnične varovalne mehanizme, ki so zasnovani za varovanje vaših podatkov. Noben varnostni ukrep pa ni popolnoma varen, zato priporočamo, da tudi sami ukrepate, da dodatno zaščitite sebe in svoje podatke, vključno z nameščanjem posodobljene protivirusne programske opreme, zapiranjem brskalnikov po uporabi, skrbjo za tajnost vaših poverilnic in gesel za prijavo ter zagotavljanjem, da so vaša programska oprema in aplikacije, ki ste jih prenesli, redno posodobljeni, da zagotovite, da so najnovejše funkcije zaščite na vaši napravi omogočene.

Mednarodni prenos podatkov

Če se odločite da boste za nami delili osebne podatke, se zavedajte, da lahko le-te podatke delimo z našimi partnerji, podružnicami in tretjimi osebami, prek meja in iz vaše države oz. jurisdikcije v ostale države oz. jurisdikcije po svetu skladno s pravnimi zahtevami. Mars primarno uporablja standardne pogodbene klavzule EU komisije za prenose podatkov iz Evropske Unije v države izzven Evropskega gospodarskega prostora. Mars uporablja tudi pravno ureditev »Ščita Zasebnosti« EU-ZDA za prenose podatkov med EU in ZDA. 

Naša zaveza »Ščitu Zasebnosti«

Mars US (ZDA) in njegove ameriške podružnice sodelujejo v pravni ureditvi EU-ZDA in Švica-ZDA »Ščitu Zasebnosti« in so certificirane pri Trgovski zbornici (Department of Commerce) kot zavezane načelom »Ščita Zasebnosti« pri obdelavi vseh osebnih podatkov prenešenih iz Evropske Unije in Švice v Združene Države Amerike. Mars je prav tako odgovoren, če tretje osebe, ki jih najame za obdelovanje podatkov, ne upoštevajo Načel Ščita Zasebnosti, razen v primeru ko Mars dokaže, da ni odgovoren za dejanje, ki je povzročilo škodo. V določenih situacijah je podjetje Mars lahko zakonsko pozvano k razkritju osebnih podatkov iz strani  javnih ustanov, vključujoč zahteve organov kazenskega pregona in državne varnosti. Prebivalce Evropske Unije in Švice pozivamo da nas v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pritožb glede Ščita Zasebnosti kontaktirajo na  privacy@effem.com . V primeru, da se pritožbe ne morejo razrešiti neposredno z nami, smo se odločili sodelovati z odborom, ki so ga ustanovili evropski ograni za varovanje podatkov (DPAji) in švicarska zvezna zaščita podatkov oz. informacijski pooblaščenec (FDPIC). V določenih primerih, ko se pritožbe ne morejo razrešiti z ostalimi sredstvi,  nudi Ščit Zasebnosti prizadetim posameznikom pravico sklicati zavezujočo arbitražo. Mars US (ZDA) je podvržen preiskovalni in izvršilni moči ameriške zvezne komisije za trgovino (Federal Trade Commision - FTC). V primeru konflikta med pogoji navedenimi v tem Pravilniku o Zasebnosti in Načeli »Ščita Zasebnosti«, bodo prevladala Načela »Ščita Zasebnosti«. Za več informacij o programu »Ščit zasebnosti« in za možnost preverbe našega certifikata, prosimo obiščite  www.privacyshield.gov.

Spremembe te izjave o zasebnosti

To izjavo o zasebnosti lahko občasno spremenimo, zato priporočamo, da redno obiščete to spletno stran in pregledate morebitne spremembe v izjavi. O spremembah gradiva te izjave o zasebnosti vas bomo obvestili z objavo obvestila na naši domači strani, ki bo vidno ustrezno dolgo, in s spremembo datuma zadnje posodobitve »Last Updated« [(below)]. Vašo nadaljnjo uporabo naših spletnih mest po objavi sprememb bomo razumeli kot sprejetje spremenjenih določb.

Kaj storiti, če imate vprašanja, želite dostopiti do podatkov, jih želite posodobiti ali izbrisati ali če želite zavrniti prejemanje prihodnjih obvestil?

Trudimo se da zagotovili točnost vaših podatkov. Vedno lahko pogledate, popravite ali posodobite vaše osebne kontaktne podatke, ki ste nam jih posredovali. Nekateri Mars programi nudijo možnost pregleda in posodobitve osebnih podatkov prek spleta. Preverite, če lahko vidite in posodobite vaše osebne podatke na mestu kjer ste se registrirali.

Če želite dostopiti do podatkov, ki jih imamo o vas v naši bazi podatkov za trženje (s pridržkom kakršnihkoli pravnih izjem), jih posodobiti, spremeniti ali izbrisati, ali če želite zavrniti prejemanje nadaljnjih sporočil od nas oz. če imate vprašanja glede naše izjave o zasebnosti,  kliknite tu.

Kjer je naše obdelovanje vaših podatkov utemeljeno na podlagi vaše privolitve, imate lahko pravico do umika te privolitve, s tem da nas kontaktirate na  privacy@effem.com. Zavedajte se, da umik vaše privolitve  ne bo vplival na zakonitost obdelovanja vaših podatkov pridobljenih pred umikom privolitve. Po potrebi imate lahko pravico do pritožbe vašemu lokalnemu organu za varovanje podatkov. Mars ima jasen namen razrešiti katerekoli težave, ki se nanašajo na obdelovanje vaših podatkov in kadarkoli nas lahko kontakirate s vprašanji ali težavami.  

Kako se lahko obrnete na nas?

Za stik z nami lahko uporabite spodaj podane podatke:

Mars, Incorporated
Attn: Evie Kyriakides, Global Privacy Officer
Global Privacy Team
Dundee Road 
Slough, Berkshire SL1 4LG
E-mail:  privacy@effem.com

Zavezani smo k sodelovanju z vami glede razreševanja pritožb, ki jih imate na pričujoči Pravilnik o zasebnosti oz. postopek obdelave vaših osebnih podatkov. Če imate kakšne pomisleke, nas prosim kontaktirajte na spletnem naslovu  privacy@effem.com in nemudoma se bommo odzvali.

Katere so vaše pravice glede zasebnosti v zvezni državi Kaliforniji?

Procesiranje podatkov v Evropski Uniji

V Evropski Uniji zbiramo in obdelujemo osebne podatke samo ko imamo za to ustrezno pravno osnovo:

 • Ko imamo za obdelovanje vaših osebnih podatkov legitimen interes; npr., podatke, ki jih pridobimo od vas, lahko uporabimo za izboljšavo naših storitev, produktov, vsebine naših spletnih mest in za administrativne potrebe navedene v tem Pravilniku o zasebnosti.
 • Ko izpolnjujemo naše obveznosti iz pogodbenega razmerja z vami; na primer, ko delate za nas kot zaposleni ali ponudnik storitve ali se prijavljate na delovno mesto, moramo procesirati vaše osebne podatke v zvezi z vašo pogodbo o zaposlitvi ali pogodbo o sodelovanju. Če ste naša stranka bomo uporabili vaše podatke za izpolnitev pogodbenih obveznosti, ki jih imamo z vami.
 • Ko imamo pravno obvezo da to storimo; na primer da zadostimo zakonodaji ali da se odzovemo na pravne zahtevke iz strani organov kazenskega pregona ali državnih inštitucij.

 

Soglasje: Za uporabo vaših osebnih podatkov v trženjske namene, bomo vedno upoštevali pristojne pravne zahteve in vaše soglasje.

 

Katere so vaše pravice glede zasebnosti v zvezni državi Kaliforniji? 

Zakon zvezne države Kalifornije svojim državljanom dovoljuje tudi, da od nas enkrat na leto zahtevajo in brezplačno dobijo seznam drugih podjetij (če obstajajo), katerim smo v predhodnem letu razkrili osebne podatke za njihove namene neposrednega trženja, z navedbo vrste osebnih podatkov, ki smo jih razkrili tem podjetjem. Če ste državljan zvezne države Kalifornije in bi želeli prejeti te informacije, svojo zahtevo pošljite po elektronski pošti na naslov:  privacy@effem.com ali v pisni obliki na zgornji naslov. Zahtev prek telefona ali faksa ne sprejemamo. Zadeva elektronske pošte ali pisemska ovojnica in vsebina zahteve morata vsebovati besedno zvezo »Your California Privacy Rights« in vaše ime, elektronski naslov (če želite odgovor prejeti po elektronski pošti) ali fizični naslov, kraj, državo in poštno številko (če želite odgovor prejeti po navadni pošti).

Kako se odzivamo na Do-Not-Track razkritja

Ne podpiramo »Do Not Track« nastavite brskalnikov in trenutno ne sodelujemo v nobenem Do Not Track sistemu, ki bi nam omogočal, da se odzovemo na vaše signale ali katerikoli drug mehanizem iz vaše strani glede zbiranja vaših osebnih podatkov.

Ažurirano: Julij 2017

 

Če pride do karšnihkoli razhajanj med angleško verzijo našega Pravilnika o zasebnosti in verzijo prevedeno v drgu jezik, angleška verzija vedno prevlada.